Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Lauriergracht 30 Ii in Amsterdam 1016 RL

Lauriergracht 30 II

1016 RL Amsterdam
Vraagprijs € 770.000,- k.k.

Omschrijving

***ENGLISH TEXT BELOW***

Werkelijk een uniek object! Een bijzonder loft-achtig appartement van ruim 143 m² verdeeld over één woonlaag gelegen in een Rijksmonumentaal pakhuis aan de Lauriergracht. Het betreft een appartement met vele mogelijkheden dat nog geheel naar eigen inzicht is in te richten.

De Lauriergracht is een rustige gracht tussen de Prinsengracht en de...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Appartement Woonoppervlakte 143 m² Aantal kamers 3
Lees meer

Omschrijving

***ENGLISH TEXT BELOW***

Werkelijk een uniek object! Een bijzonder loft-achtig appartement van ruim 143 m² verdeeld over één woonlaag gelegen in een Rijksmonumentaal pakhuis aan de Lauriergracht. Het betreft een appartement met vele mogelijkheden dat nog geheel naar eigen inzicht is in te richten.

De Lauriergracht is een rustige gracht tussen de Prinsengracht en de Lijnbaansgracht in de Jordaan, midden in het centrum van Amsterdam. Het appartement is gelegen op de tweede etage en is maar liefst 27 meter diep. Doordat het pand zich op de hoek bevindt met de Ziekentroostersgang, een doodlopende steeg welke is afgesloten met een hek, is het appartement in tegenstelling tot de meeste pakhuizen zeer licht; u heeft maar liefst 7 dubbele ramen op het westen! Omdat alleen de buitenmuren dragend zijn kan het appartement volledig naar eigen idee worden ingedeeld: 1 slaapkamer, 2 slaapkamers, een biljartkamer of wellicht zelfs een inpandige tuinkamer.

Omgeving
Gelegen op een fantastische locatie in de Jordaan in het centrum van Amsterdam, aan de Lauriergracht. Om de hoek van de Elandsgracht alwaar u terecht kunt voor al uw dagelijkse boodschappen en op loopafstand van o.a. de hippe '9 straatjes' en het Vondelpark. In de nabije omgeving vindt u een zeer grote diversiteit aan winkels, cafés, restaurants en uitgaansgelegenheden waaronder de Stadsschouwburg Amsterdam, poptempel Paradiso en het Nieuwe De La Mar Theater.

Bereikbaarheid
De woning is uitstekend bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Op de Rozengracht en op de Marnixstraat ter hoogte van de Elandsgracht vindt u haltes voor diverse tram-en buslijnen waaronder de snelbus naar Schiphol. Met de auto bent u binnen circa 15 minuten op de ring A10.

Indeling
Via de gemeenschappelijke entree en trappenhuis bereikt u het appartement op de tweede verdieping: aan de voorzijde zijn er dubbele openslaande deuren met een Frans balkon van waaruit u prachtig uitzicht heeft over de Lauriergracht. De woning is maar liefst 27 meter diep en in de westelijke muur zitten 7 dubbele, openslaande ramen. Aan de achterzijde zijn er nog eens 3 openslaande ramen en een deur met een klein buiten naar de brandtrap. Van hieruit heeft u zicht op de Westertoren. Fietsen kunnen veilig geparkeerd worden in de naastgelegen Ziekentroostersgang, die is afgesloten van de straat met een ijzeren hek.

Het appartement is intern aan modernisering toe. Omdat alleen de buitenmuren dragend zijn, is vrijwel alles mogelijk qua indeling (zie plattegronden voor opties). Koper is vanuit de VvE verplicht om de vloer te isoleren.

Vraagprijs
€ 770.000, = k.k. (zegge: zevenhonderdzeventigduizend euro kosten koper).

Bijzonderheden:
- Eigen grond;
- Loft-achtig appartement van circa 143 m² op één verdieping;
- Maar liefst 27 meter diep;
- Fraai uitzicht over de Lauriergracht;
- Goed onderhouden Rijksmonumentaal pakhuis;
- Fundering hersteld in 2005;
- Nieuwe CV (2015) en rookgasafvoerkanaal;
- Gelegen op een hoek met maar liefst 7 ramen op het westen.
- Het appartement dient intern gemoderniseerd te worden;
- Geheel naar eigen smaak in te delen (zie plattegronden voor mogelijkheden);
- Koper is vanuit de VvE verplicht om in de gehele woning de vloer te isoleren;
- Er zal een ouderdomsclausule worden opgenomen in de koopakte;
- Mogelijkheid om uw fiets veilig te parkeren achter een afgesloten hek.

Bestemming en gebruik
De bestemming is Gemengd-1. Het object is thans in gebruik als woning, maar kan ook worden gebruikt voor een combinatie van wonen en werken.

Oppervlakte
Het woonoppervlak bedraagt ca. 143,20 m². Exact gemeten conform NEN2580. Meetrapport op te vragen bij ons kantoor.

Eigendomssituatie
Eigen grond.

Omschrijving registergoed
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van 4 bedrijfsruimten met drie bergingen (thans bekend als woonruimte), noodtrap en verder aan- en toebehoren op de tweede verdieping van het gebouw, plaatselijk bekend te 1016 RL Amsterdam, Lauriergracht 30-II, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie E, nummer 10339-A, appartementsindex 3, uitmakende het onverdeeld éénhonderd één en vijftig/zeshonderd negen en vijftigste (151/659e) aandeel in de gemeenschap.

Vereniging van Eigenaren
Het betreft de “Vereniging van Eigenaars Lauriergracht 30”, bestaande uit 4 appartementsrechten. Dit appartementsrecht heeft 151/659e aandeel in de gemeenschap. De servicekosten bedragen thans € 116,50 per maand en bestaan uit: o.a. verzekeringen, reservering ten behoeve van groot onderhoud, beheervergoeding etc. De VvE wordt professioneel beheerd door VvE Beheer Amsterdam BV, er zijn een MeerJarenOnderhoudsPlan en een Huishoudelijk Reglement aanwezig. Het betreft een zeer actieve VvE die de afgelopen jaren veel groot onderhoud heeft gepleegd, o.a. herstellen van de fundering, het dak, diverse balken, het impregneren van de zijgevel, reinigen en voegen voorgevel en renoveren ijzeren brandtrap achterzijde. Onlangs is het appartement asbestvrij gemaakt, zijn de kozijnen in de zijgevel geschilderd en zijn de vloeren van de 1e en 3e etage geïsoleerd.

Oplevering
In huidige staat, leeg en ontruimd.

Opleveringsdatum
Oplevering in overleg.

Aanschrijvingen en Milieu
Er zijn geen aanschrijvingen op het object bekend en er is geen olietank bekend. Eén en ander conform telefonische en schriftelijke informatie van de desbetreffende instanties.

Fundering
Fundering hersteld in 2005.

Parkeren
Betaald parkeren op de openbare weg en middels vergunningsstelsel (vergunninggebied Centrum 2), hiervoor is momenteel een wachttijd van circa 2 maanden. Het is mogelijk om een overloopvergunning aan te vragen. Daarnaast bevindt de parkeergarage Q-parking aan de Marnixstraat zich op loopafstand. Meer informatie over parkeren kunt u vinden op de website van de gemeente Amsterdam.

Notaris
De voorkeur gaat uit naar een notariskantoor gevestigd in Amsterdam.

Voorbehoud
Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning eigenaar/verkoper.


***ENGLISH TEXT***

This is truly a unique property! A special loft-like apartment of approximately 143 sqm. on just one floor, located in an old warehouse that is listed as a national monument situated right in the heart of Amsterdam. The apartment needs to be modernized and has many possibilities.

The Lauriergracht is a beautiful and quiet canal between the Prinsengracht and the Lijnbaansgracht in the very popular Jordaan area, one of the oldest parts of the City. The apartment is located on the second floor and is a whopping 27 meters deep! Because tis property is situated on the corner with a dead end alley closed off with a fence, the apartment is very light contrary to most warehouses; there are 7 double opening windows on the western side of the house! Because only the outside walls are supporting, the apartment can be can be designed and laid out any way you'd like.

Location
The Lauriergracht is a great location in the Center of Amsterdam. Around the corner of the Elandsgracht where you can find a great variety of shops for your daily groceries and within minutes' walk from the hip '9 streets'. The neighborhood has a wide range of restaurants, cafes and nightlife, including the 'Stadsschouwburg Amsterdam', pop temple Paradiso and the New De La Mar Theater.

Accessibility
The house is easily accessible both by car and public transport. On the Rozengracht and Marnixstraat (near the Elandsgracht) you'll find stops for various tram and bus lines including the express bus to Schiphol. By car, you can reach the A10 ring in about 15 minutes.

Layout
Central entrance on the ground floor. Through the common staircase you reach the apartment situated on the second floor: At the front of the house you find a very light (bed)room with three windows and double patio doors opening to a French balcony from which you have great views over the Lauriergracht. The apartment is 27 meters deep and on the western wall you have 7 double windows. At the rear side of the apartment there are 3 more windows and a door to a small platform to the fire escape. Here you have a beautiful view on the famous Westertoren. Finally, you can safely park your bicycle in the adjacent alley the "Ziekentroostersgang", which is closed off from the street with an iron fence.

The apartment needs to be modernized internally. Because only the outside walls are bearing, the apartment is fully customizable.

Specifics:
- Own ground;
- Lofty apartment of approximately 143 sqm. on one floor;
- 27 meters deep;
- Beautiful views over the Lauriergracht;
- Well maintained building;
- Foundations renewed 2005;
- Listed warehouse (historic monument);
- New CH system and flue;
- 7 windows facing west.
- The apartment needs to be modernized internally;
- You can change the lay-out to your own taste (see floorplans for possibilities);
- Buyer is required by the Owners Association to insulate the floor throughout the apartment;
- Possibility to park your bicycle safely behind a closed fence.

Designated use
The designated use is “Gemengd-1”. The property is currently being occupied as a residence but it could also be used as a combination of residence and workspace. 

Surface
The living area is approximately 143.20 sqm.

Ownership
Own ground.

Owners Association
"The Association of Owners Lauriergracht 30" consisting of 4 apartment rights. This apartment has 151/659th share in the community. The service charge is currently € 116,50 per month and includes i.a. building insurance, management fees and a reserve for maintenance. The asociation is professionally managed by VvE Beheer Amsterdam BV. This is a very active Owners association that has done a lot of maintenance in recent years, including: renewing the foundations, several supporting beams as well as the roof, impregnating the side wall, cleaning and pointing the facade and renovating the iron fire escape. Recently the apartment has been made asbestos free, the window frames in the side wall were painted and the floors of the 1st and 3rd floor were insulated.

Foundations
Repaired in 2005.

Acceptance
In the current state, vacant and vacated.

Parking
Paid parking on public roads and through the licensing system (license area Centre 2). There is currently a waiting period of approximately 2 months, but it is possible to apply for an overspill permit. In addition, the parking garage Q-park on the Marnixstraat is within walking distance. More information about parking can also be found on the website of the municipality of Amsterdam.

Notary
Preference is given to a notary office in Amsterdam.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 770.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Appartement Soort appartement bovenwoning Bouwperiode -1906 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan water, in centrum, in woonwijk en aan vaarwater Indeling Woonoppervlakte 143 m² Inhoud 450 m³ Aantal kamers 3 Aantal slaapkamers 2 Aantal woonlagen 1 woonlaag Energie Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Vaillant Bouwjaar C.V.-Ketel 2015 Combiketel Ja Brandstof Gas Eigendom Eigendom Buitenruimte Tuin Geen tuin Parkeergelegenheid Garage Geen garage Parkeerfaciliteiten openbaar parkeren, betaald parkeren, parkeervergunningen Dak Soort dak samengesteld dak Toelichting zadeldak aan de voorzijde en daarachter een plat dak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden monumentaal pand, beschermd stads- of dorpsgezicht, kluswoning Onderhoud binnen Redelijk Toelichting onderhoud binnen Het appartement dient intern te worden gerenoveerd Onderhoud buiten Uitstekend Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Bijdrage VVE p/m € 116,00 Kadastrale gegevens Gemeente Amsterdam Sectie E Perceelnummer 10339 Index 3 Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Lauriergracht 30 II, 1016 RL Amsterdam

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Deze woning wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.