Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Leidsegracht 82 N in Amsterdam 1016 CR

Leidsegracht 82 N

1016 CR Amsterdam
Vraagprijs € 575.000,- k.k.

Omschrijving

Een uniek appartement aan één van de mooiste grachten van Amsterdam. Het appartement is gelegen op het randje van de Jordaan in een Rijksmonumental pakhuis onder een 18e eeuwse puntgevel. Het bruisende Leidseplein is op een steenworp afstand, maar ook de gezellige Jordaan is om de hoek gelegen. Het appartement bevindt zich op de bovenste twee verdiepingen van het gebouw wat zorgt voor prachtig...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Appartement Woonoppervlakte 98 m² Aantal kamers 2 Bijzonderheden Monumentaal pand, beschermd stads- of dorpsgezicht, kluswoning
Lees meer

Omschrijving

Een uniek appartement aan één van de mooiste grachten van Amsterdam. Het appartement is gelegen op het randje van de Jordaan in een Rijksmonumental pakhuis onder een 18e eeuwse puntgevel. Het bruisende Leidseplein is op een steenworp afstand, maar ook de gezellige Jordaan is om de hoek gelegen. Het appartement bevindt zich op de bovenste twee verdiepingen van het gebouw wat zorgt voor prachtig uitzicht over de gracht.

Omgeving
Gelegen aan één van de mooiste grachten van Amsterdam, net op het randje van de Jordaan, om de hoek van de Prinsengracht. De woning is gelegen op loopafstand van o.a. het Vondelpark, de hippe "9 straatjes" en de Elandsgracht alwaar u terecht kunt voor al uw boodschappen. In de nabije omgeving vindt u een zeer grote diversiteit aan winkels, cafés, restaurants en uitgaansgelegenheden waaronder de Stadsschouwburg, poptempel Paradiso en het Nieuwe De La Mar Theater.

Bereikbaarheid
De woning is uitstekend bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Rondom het Leidseplein zijn haltes voor tramlijnen 1, 2, 5, 7 en 10 en bij het busstation aan de Marnixstraat ter hoogte van de Elandsgracht vindt u haltes voor diverse buslijnen waaronder de snelbus naar Schiphol. Met de auto bent u via de Overtoom binnen circa 15 minuten op de ring A10.

Indeling
Via de zeer ruime entree op de begane grond en het gemeenschappelijke trappenhuis bereikt u het appartement gelegen op de zesde verdieping: u komt binnen in de uitzonderlijk riante woonkamer van maar liefst 15 meter diep met ramen aan de grachtzijde. Het appartement bevindt zich in de kap van dit uitzonderlijk hoge pakhuis en is van vloer tot de nok bijna 4,5 meter hoog. De originele balken zijn prachtig in het zicht gebleven. De eenvoudige half open keuken bevindt zich aan de achterzijde van het gebouw.
Middels een vaste trap bereikt u de vliering met vide, met aan de voorzijde het slaapgedeelte en aan de achterzijde de badkamer, voorzien van wastafel, douche en toilet.
Het appartement is uitzonderlijk diep, totaal ca. 23 meter, en door het schuine dak en de authentieke balken is het er zeer knus.

De stahoogte onder de balken varieert van 1,86-1,93 m. Het appartement zal intern gerenoveerd moeten worden, maar biedt vele mogelijkheden waaronder het ophogen van de balken en het creëren van extra ramen voor meer daglicht toetreding. Deze mogelijkheid zijn door verkoper publiek- noch privaatrechtelijk onderzocht.

Vraagprijs
€ 575.000, = k.k. (zegge: vijfhonderdvijfenzeventigduizend euro kosten koper).

Bijzonderheden
- Aan één van de mooiste grachten van Amsterdam;
- Eigen grond;
- Rijksmonument;
- Grote woonkamer van maar liefst 60 m²;
- Stahoogte onder de balken varieert van 1.86-1,93 meter
- Het appartement dient intern gemoderniseerd te worden;
- Diverse verbouwingsmogelijkheden.

Oppervlakte
Het woonoppervlak bedraagt ca. 97,6 m². Exact gemeten conform NEN2580. Meetrapport op te vragen bij ons kantoor.

Eigendomssituatie
Eigen grond.

Omschrijving registergoed
Het appartementsrecht, dat de bevoegdheid omvat tot het uitsluitend gebruik van de woonruimte op de zesde en zevende verdieping te weten de zolder en de vliering, plaatselijk bekend Leidsegracht 82-VI te Amsterdam, kadastraal bekend Gemeente Amsterdam, sectie E nummer 9596-A, appartementsindex 13, uitmakende het 78/1.325e aandeel in de gemeenschap.

Vereniging van Eigenaren
Dit betreft de “Vereniging van Eigenaars De Goede Verwachting”, bestaande uit 13 appartementsrechten. Dit appartementsrecht heeft 1 van de in totaal 13 stemmen in de vergadering. De servicekosten bedragen thans € 195,62 per maand en bestaan uit: o.a. verzekeringen, reservering ten behoeve van groot onderhoud, beheervergoeding, schoonmaak algemene ruimtes etc. De VvE heeft thans ruim € 86.000,- in kas. De VvE wordt professioneel beheerd door De Boerenwetering BV. Er is en Huishoudelijk Reglement aanwezig.

Oplevering
In huidige staat, leeg en ontruimd.

Opleveringsdatum
Oplevering in overleg.

Aanschrijvingen en Milieu
Er zijn geen aanschrijvingen op het object bekend en er is geen olietank bekend. Eén en ander conform telefonische en schriftelijke informatie van de desbetreffende instanties.

Parkeren
Betaald parkeren op de openbare weg en middels vergunningsstelsel (vergunninggebied Centrum 2), hiervoor is momenteel een wachttijd van circa 15 maanden. Het is mogelijk om een overloopvergunning aan te vragen. Daarnaast bevindt de parkeergarage Q-parking aan de Marnixstraat zich op loopafstand. Meer informatie over parkeren kunt u vinden op de website van de gemeente Amsterdam.

Notaris
De voorkeur gaat uit naar een notariskantoor gevestigd in Amsterdam.

Voorbehoud
Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning eigenaar/verkoper.

Booij Makelaardij o.z. bv geeft hierbij te kennen dat:
1. de bijzonderheden slechts zijn weergegeven als een algemene beschrijving die dient als leidraad voor potentiële kopers / huurders en niet dient te worden beschouwd als een offerte of contract, of onderdeel daarvan;
2. alle beschrijvingen, afmetingen, verwijzingen naar bouwkundige staat en de voor de inbezitneming en het gebruik benodigde vergunningen en alle overige bijzonderheden te goeder trouw zijn verstrekt en geacht worden correct te zijn, doch dat potentiële kopers / huurders zich er niet op kunnen beroepen als verklaringen voor waar maar zichzelf van de juistheid ervan dienen te overtuigen door middel van inspectie of anderszins;
3. geen enkele medewerker van Booij Makelaardij gemachtigd is met betrekking tot deze onroerende zaak een opgave te doen of garantie te verstrekken;
4. op geen enkele wijze gegevens uit het informatiepakket mogen worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Booij Makelaardij. De gegevens uit het informatiepakket dienen strikt vertrouwelijk te worden behandeld;
5. alle tussen (potentiële) kopers / huurders en Booij Makelaardij aan onderhavige verkoop / verhuur gerelateerde activiteiten geschieden.

De onderliggende informatie en de informatie die u, al dan niet via uw makelaar/adviseur, uit advertenties etc., heeft verkregen, behelst uitsluitend een uitnodiging tot het doen van een aanbod en kan dus nimmer als een aanbod van de zijde van de verkoper beschouwd worden.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 575.000,- kosten koper Bouwvorm Soort object Appartement Soort appartement Bovenwoning Subtype woning Etagewoning permanent Bouwperiode -1906 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan water, in centrum, vrij uitzicht en aan vaarwater Indeling Woonoppervlakte 98 m² Inhoud 276 m³ Aantal kamers 2 Aantal slaapkamers 1 Aantal woonlagen 1 woonlaag Energie Verwarming C.V.-Ketel, Open haard C.V.-Ketel Intergas VR Warmwater C.V.-Ketel Isolatie Dakisolatie Combiketel Ja Brandstof Gas Eigendom Eigendom Buitenruimte Tuin Geen tuin Parkeergelegenheid Garage Geen garage Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren, betaald parkeren, parkeervergunningen Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monumentaal pand, beschermd stads- of dorpsgezicht, kluswoning Onderhoud binnen Matig Toelichting onderhoud binnen De woning dient intern gerenoveerd te worden Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Bijdrage VVE p/m € 195,00 Voorzieningen Rookkanaal Ja
Route van naar Leidsegracht 82 N, 1016 CR Amsterdam

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om deze woning door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Deze woning wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.