Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Prinseneiland 451 in Amsterdam 1013 LP

Prinseneiland 451

1013 LP Amsterdam
€ 449.500,- k.k.

Omschrijving

Dit prachtig lichte appartement bevindt zich op een rustig en artistiek eilandje in Amsterdam.

Omgeving
De woning is gelegen in een historisch gedeelte in het Centrum van Amsterdam. Prinseneiland is één van de drie Westelijke Eilanden. Deze eilanden waren in de zeventiende eeuw bestemd voor pakhuizen en scheepswerven. In de twintigste eeuw zijn deze gebouwen gerenoveerd tot...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Appartement Woonoppervlakte 74 m² Aantal kamers 3
Lees meer

Omschrijving

Dit prachtig lichte appartement bevindt zich op een rustig en artistiek eilandje in Amsterdam.

Omgeving
De woning is gelegen in een historisch gedeelte in het Centrum van Amsterdam. Prinseneiland is één van de drie Westelijke Eilanden. Deze eilanden waren in de zeventiende eeuw bestemd voor pakhuizen en scheepswerven. In de twintigste eeuw zijn deze gebouwen gerenoveerd tot appartementen. Dit appartement bevindt zich in het voormalige VOC pakhuis "De Hazewind", (thans genaamd de Drie Prinsen) waarvan originele details bewaard zijn gebleven, zoals de houten balken die door de gehele woning goed zijn te zien. De dagelijkse boodschappen kunt u lopend doen op de Haarlemmerdijk en Haarlemmerstraat, of in de Jordaan. Op dit rustige eiland is weinig verkeer en veel groen. Tegenover de ingang van het pand bevindt zich een grote gemeenschappelijke tuin aan het water van de Bickersgracht.

Indeling
Begane grond: gemeenschappelijk entree met toegang tot de lift, hier loopt u langs om naar uw eigen opgang te gaan. Na de entree voor uw eigen woning loopt u rechtdoor de trap op of linksaf de berging in. Onder de trap is een aansluiting voor de wasmachine.
Eerste verdieping: Via de overloop komt u terecht in de ruime woon/eetkamer De keuken is van alle gemakken voorzien en beschikt over de hedendaagse luxe, 5 pits gasfornuis met oven, vaatwasser, marmeren blad en een Amerikaanse ijskast. Op deze verdieping bevindt zich ook een apart toilet en opbergkast.
Tweede verdieping: Master bedroom met aangrenzende badkamer, deze is voorzien van de nodige luxe; een ligbad, inloopdouche en wastafel.

Bereikbaarheid
Het pand is gelegen op 2 minuten lopen van de Buiten Oranje straat waar u verschillende bussen kunt pakken, oa de bus naar centraal station. Op de fiets bent u daar binnen 10 minuten, vanaf het centraal station kunt u verder reizen met de: trein, bus, tram en metro. Met de auto bent u via de S103/4 in 10 minuten op de A10.

Vraagprijs
€ 449.500, = k.k. (zegge: vierhonderdnegenenveertigduizend vijfhonderd euro kosten koper).

Bijzonderheden
- Rijksmonument;
- Eigen grond;
- Lift;
- Dubbele beglazing;
- Buiten schilderwerk recentelijk uitgevoerd;
- Vloerverwarming over de gehele woon/eetkamer;
- Actieve en gezonde VvE.

Eigendomssituatie
Eigen grond.

Omschrijving registergoed
Appartementsrecht rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning op de eerste verdieping midden achter en
de tweede verdieping midden achter plaatselijk bekend Prinseneiland 443 (451) te 1013 LP Amsterdam, kadastraal bekend
gemeente Amsterdam sectie M complex aanduiding 6809 A appartementsindex 6, uitmakende vijfenzestig/éénduizend driehonderd zeven
en tachtigste (65/1.387) deel in de gemeenschap bestaande uit een pakhuis,met ondergrond,erf en verder aanbehoren,plaatselijk bekend Prinseneiland 443 te 1013 LP Amsterdam, ten tijde van de splitsing kadastraal bekend gemeente Amsterdam sectie M nummer 681, groot 4 are vijfenveertig centiare,voorkomende op de lijst van beschermde monumenten in de zin van de Monumentenwet 1988.

Oppervlakte
Totaal ca. 73 m2(Begane grond ca. 8,8 m2, 1e verd. ca. 34 m2, 2e verd. ca. 30,6 m2) Het object is ingemeten conform nen. metingen. Meetrapport op te vragen bij ons kantoor.

Belastingen 2019
Rioolrecht: € 131,12
OZB: €

Vereniging van Eigenaren
VvE De Drie Prinsen bestaande uit 14 leden
Service kosten EUR 135,00

Opleveringsdatum
Oplevering in overleg.

Aanschrijvingen en Milieu
Er zijn geen aanschrijvingen op het object bekend en er is geen olietank bekend. Eén en ander conform telefonische en schriftelijke informatie van de desbetreffende instanties.

Fundering
Informatie over de fundering van het object is op te vragen bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van het betreffende stadsdeel, telefoonnummer 14020.

Parkeren
Betaald parkeren op de openbare weg en middels vergunningsstelsel (vergunninggebied Centrum 2), hiervoor is een wachttijd van ca. 3 maanden.
Meer informatie over parkeren kunt u vinden op de website van de gemeente Amsterdam.

Notaris
De voorkeur gaat uit naar een notariskantoor gevestigd in Amsterdam.

Voorbehoud
Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning eigenaar/verkoper.

Booij Makelaardij o.z. bv geeft hierbij te kennen dat:
1. de bijzonderheden slechts zijn weergegeven als een algemene beschrijving die dient als leidraad voor potentiële kopers / huurders en niet dient te worden beschouwd als een offerte of contract, of onderdeel daarvan;
2. alle beschrijvingen, afmetingen, verwijzingen naar bouwkundige staat en de voor de inbezitneming en het gebruik benodigde vergunningen en alle overige bijzonderheden te goeder trouw zijn verstrekt en geacht worden correct te zijn, doch dat potentiële kopers / huurders zich er niet op kunnen beroepen als verklaringen voor waar maar zichzelf van de juistheid ervan dienen te overtuigen door middel van inspectie of anderszins;
3. geen enkele medewerker van Booij Makelaardij gemachtigd is met betrekking tot deze onroerende zaak een opgave te doen of garantie te verstrekken;
4. op geen enkele wijze gegevens uit het informatiepakket mogen worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Booij Makelaardij. De gegevens uit het informatiepakket dienen strikt vertrouwelijk te worden behandeld;
5. alle tussen (potentiële) kopers / huurders en Booij Makelaardij aan onderhavige verkoop / verhuur gerelateerde activiteiten geschieden onder het uitdrukkelijke voorbehoud van goedkeuring door verkoper / verhuurder of haar directie.

De onderliggende informatie en de informatie die u, al dan niet via uw makelaar/adviseur, uit advertenties etc., heeft verkregen, behelst uitsluitend een uitnodiging tot het doen van een aanbod en kan dus nimmer als een aanbod van de zijde van de verkoper beschouwd worden.
Overdracht Status Beschikbaar Prijs € 449.500,- kosten koper Aanvaarding In overleg Servicekosten € 135,00 Bouwvorm Soort object Appartement Soort appartement benedenwoning Bouwperiode -1906 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan water Indeling Woonoppervlakte 74 m² Inhoud 226 m³ Aantal kamers 3 Aantal slaapkamers 1 Aantal woonlagen 2 woonlagen Buitenruimte Tuin Geen tuin Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Betaald parkeren Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed tot uitstekend Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Bijdrage VVE p/m € 135,00 Kadastrale gegevens Gemeente Amsterdam Sectie M Perceelnummer 6809 Index 6 Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Prinseneiland 451, 1013 LP Amsterdam

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.