Mijn favorieten

Wij helpen u graag met het kopen van een woning of bedrijfsonroerend goed.

WONEN

Booij Makelaardij begeleidt en adviseert u graag bij de aankoop van uw ideale woning. Hierbij zijn twee mogelijke situaties:

1. U heeft uw droomhuis bij een andere makelaar te koop zien staan.

Het bezwaar is vaak dat u zelf niet voldoende kennis heeft en/of emotioneel betrokken bent bij de aankoop van het huis. Daarom is het verstandig u door een aankoopmakelaar te laten bijstaan. Op basis van onze kennis en ervaring kunnen wij bepalen of de vraagprijs reëel is en voeren wij namens u de onderhandelingen om de beste prijs onder de juiste voorwaarden voor u te realiseren. Wij begeleiden u vanaf het bezichtigen tot en met de overdracht bij de notaris.

2. U heeft uw droomhuis nog niet gevonden.

In dit geval kunt u een zoekopdracht bij ons plaatsen. Vooraf stellen we in een oriënterend gesprek vast wat uw exacte wensen zijn, zodat we doelgericht aan de slag kunnen. Zodra uw wensen en behoeften duidelijk zijn, maken we een profiel voor u aan in ons systeem en zullen wij u persoonlijk per e-mail op de hoogte houden van het relevante aanbod binnen uw zoekcriteria. Ons kantoor heeft een uitgebreid netwerk wat maakt dat wij snel op de hoogte zijn van nieuw (interessant) aanbod op de woningmarkt. Indien u een huis heeft gezien dat u aanspreekt, dan vragen wij alle informatie voor u op en plannen wij een afspraak voor bezichtiging. Samen met u bezichtigen wij de woning, waarbij we goed letten op het onderhoud, eventuele gebreken en juridische aspecten. Als u een woning vindt die aan al uw woonwensen voldoet, zullen wij samen met u de bieding strategie en het openingsbod bepalen. Het onderhandelingsproces vindt vervolgens in nauw overleg en op transparante wijze plaats. Na acceptatie van het bod begeleiden wij u uiteraard ook bij de afhandeling van uw aankoop.


BEDRIJFSONROEREND GOED (BOG) 

Indien u op zoek bent naar een geschikte kantoor-, bedrijfs- of winkelruimte in Groot Amsterdam kunnen wij u helpen de ruimte te vinden die het beste bij uw doelstellingen past. Wij zijn aangesloten bij onder andere NVM Business en zijn zeer goed op de hoogte van de lokale en regionale commerciële vastgoedmarkt. Wij kunnen u dan ook uitstekend adviseren ten aanzien van de meest geschikte locatie en een reële vraagprijs.

Zie ook de bovenstaande tekst onder 'wonen' voor meer informatie.

AANKOOPKEURING
 
De aankoopkeuring; conditiemeting volgens norm NEN 2767. Bij een aankoopkeuring geeft een bouwkundige een oordeel over de staat van onderhoud, de gebreken en de kosten die daarmee gemoeid zijn. Ook kunt u inzicht krijgen in de kosten van verbouwingen of aanpassingen die u voor ogen staan. Vraag een aankoopkeuring aan op het moment dat u het resultaat nog kunt inbrengen bij de onderhandelingen.